Nieuws - Sinterklaasfeest op 't Startblok

Dit jaar zou Sinterklaas het heel druk krijgen op basisschool 't Startblok, omdat hij nu bij groep 1, groep 2 en groep 3-4 op bezoek zou komen. En natuurlijk laat hij zijn gezicht ook even zien bij groep 5-6 en groep 7-8. Daarom kwam SInterklaas met zijn Pieten al om kwart over 8 op school. Gelukkig was dit van te voren goed af gesproken en stonden alle kinderen op tijd op de parkeerplaats om hun te verwelkomen. Na het welkomstwoordje van meester Wim, gingen alle aanwezigen naar het grote plein. Daar dansten de leerlingen van groep 5 t/m 8 op de SInterklaasversie van het Vliegerlied. Dit was zo'n succes dat het nummer nog een keer gedanst werd door alle kinderen en de Pieten.

Foto's: Aankomst Sinterklaas en Pieten

Daarna ging het feest binnen verder. Eerst waren de kinderen van groep 1 aan de beurt. Zij hadden een vooral muzikaal programma voorbereid. Er werd gedanst op Sinterklaasmuziek, er werd gezongen en gegymnastiekt. Na een klein uurtje was het programma afgelopen en vertrokken de Sint en zijn Pieten. Natuurlijk lieten ze nog wel voor alle kinderen een cadeautje achter.
Foto's: Sinterklaasfeest groep 1

Bij groep 2 waren de leerlingen al op en top gespannen toen de Sint en de Pieten 'eindelijk' bij hun op bezoek kwamen. Ook door deze kinderen was samen met juf weer een spetterend programma in elkaar gezet. Met zingen, dansen, kunstjes en gymnastiek was de tijd zomaar weer voorbij en kregen ook de kinderen van groep 2 hun cadeau.
Foto's: Sinterklaasfeest groep 2

Daarna was het de beurt aan groep 3-4. Dat ook zij van een gevarieerd programma houden, bleek wel tijdens het bezoek van de Sint en zijn Pieten. Er werd ook hier weer gedanst, gegoocheld, gezongen en gelezen. De leerlingen van groep 3 willen altijd graag aan Sinterklaas laten horen hoe goed ze al kunnen lezen. Na het binnen brengen van de cadeautjes was ook hier het feest voorbij.
Foto's: SInterklaasfeest groep 3-4

In de groepen 5-6 en 7-8 werd natuurlijk ook feest gevierd. Hier hadden de leerlingen Sinterklaas een handje geholpen door voor elkaar surprises en gedichten te maken. De resultaten mochten er zijn! De meest mooie creaties stonden tentoongesteld en het was eigenlijk zonde om ze open te maken, maar toch won de nieuwgierigheid en werd alles uitgepakt. Gelukkig kon dat meestal voorzichtig en konden de mooie surprises ook nog mee naar huis.
De middaguren werden gevuld met digitale escaperooms. In gemengde groepen moesten diverse vragen opgelost worden om de code te kraken. Dat dit soms best lastig is, bleek wel bij de nabespreking, zodat sommige leerlingen nog revanche willen.
Foto's: Surprises groep 5-6 en 7-8

Al met al kunnen we terugkijken op een feestelijke dag!

Geplaatst op: 05 December 2017

terug