Nieuws - Groep 7 en 8 schitteren in musical 'Herrie op het eiland'

Op donderdag 13 juli gingen de leerlingen van groep 7 en 8 de musical ‘Herrie op het eiland’ opvoeren. Na weken van hard oefenen op het toneelspel en het leren van de liedjes, zoeken van passende kleding en niet te vergeten het regelen van het decor, is het dan eindelijk zover…
’s Morgens waren de overige leerlingen het publiek zijn en ’s avonds waren de ouders en andere belangstellende van harte welkom.
Dit jaar werd de musical opgevoerd worden in Pro Rege.
In de pauze werden natuurlijk weer lootjes verkocht worden, waarmee leuke prijzen gewonnen konden worden, die beschikbaar zijn gesteld door ouders en de plaatselijke middenstand.


Hierna volgt een kort verslag over de inhoud van de musical.

Herrie op het eiland.

Vier gangsters houden zich schuil op een rustig tropisch eiland. Maar dan meert een cruiseschip vol kleurrijke passagiers aan. Wat volgt is een kluchtachtige, hilarische opeenstapeling van misverstanden en gekke situaties. Herrie op het eiland.

Gangster Johnny Penoze denkt zich met zijn liefje Samantha en maten Boris en Pim schuil te kunnen houden op een ‘rustig’ tropisch eiland. Niemand zal ze hier zoeken. De schat is voorlopig veilig en wordt snel in een kist onder één van de vele palmbomen begraven. Dan ontstaat er herrie. Een cruiseschip vol met kleurrijke passagiers meert aan. De charmante Kapitein Kibbeling met zijn slimme assistent Edith, de vele bijzondere passagiers en het personeel komen allemaal van boord om het eiland te verkennen. Het is gedaan met de rust. De gangsters moeten snel een list verzinnen om al die mensen van het eiland af te krijgen. Wat volgt is een kluchtachtige, hilarisch opeenstapeling van misverstanden en gekke plotwendingen. 

Allereerst verkleden de gangsters zich als piraten, maar de passagiers trappen hier niet in; ‘Het lijkt wel een slecht toneelstuk’ zegt Kapitein Kibbeling. Dan speelt Samantha dat zij Spinderella de Spinnenkoningin is die als enige de zogenaamd gevaarlijke megaspin (Pim) in bedwang kan houden. Nu ontstaat wel enige paniek, met name door de gestreste Mevrouw Kip; ‘Wacht eens even stil… Ik gil. AAAAAH!’ Er wordt besloten onmiddellijk van het eiland te vertrekken maar… het schip is weg! Mevrouw Kip, die een spoedcursus volgde ‘hoe-vaar-ik-een-cruiseschip’, heeft de boot genomen!

Voor de altijd klagende Louise Steenbeen en haar volgzame echtgenoot Peter, zijn al deze ontwikkelingen iets te veel van het goede. ‘Kapitein, dit staat niet in de folder’ en mevrouw Botox met haar hondje Blub Blup kan er ook niet echt meer om lachen of huilen. Bob Dorst, DJ Herrie, Dokter Love, Mevrouw De Vries (die denkt dat ze op wintersport is) en Silvie (die alleen maar selfies maakt) beleven ook allemaal hun eigen avontuur. Eilandbewoners Anna en Koko proberen ondertussen in hun eeuwige strijd, ananassen en kokosnoten aan de man te brengen. En ondertussen geeft de Wijze aan iedereen niet altijd even duidelijke aanwijzingen. Tel daarbij nog de kunsten op van matroos Shakie met zijn cocktailshaker en de rake opmerkingen van matrozen Koos en Roos, en de chaos is compleet. 

Als er dan ook nog een schatkaart wordt gevonden, ontstaat er een ware tweestrijd tussen de passagiers en de gangsters. De schatkaart brengt de groep namelijk bij een wonderlijke steen in een grot, bewaakt door zeemeerminnen. Wie de steen wegneemt ontvangt eeuwige rijkdom, maar dan zal het eiland zinken! De spanning stijgt. Gelukkig komt mevrouw Kip terug met een generaal en zijn peloton soldaten en dan lijkt alles toch nog goed te komen.

Deze afscheidsmusical is een doldwaas avontuur waarin elke leerling een duidelijke eigen rol kan neerzetten. Waar samenwerking essentieel is en uiteindelijk blijkt dat niets is wat het lijkt!

Geplaatst op: 14 Juli 2017

terug