Nieuws - De Koningsspelen: een gezond en sportief feest!

Dit jaar is het alweer het eerste lustrum van de Koningsspelen. Vijf jaar geleden werden de eerste Koningsspelen gehouden omtrent  de inhuldiging van Koning Willem Alexander en sindsdien worden ze de laatste vrijdag voor de Koningsdag op vele scholen in Nederland georganiseerd.

Het doel is te laten zien dat goed ontbijten en actief bewegen belangrijk zijn, maar vooral ook heel leuk. De Koningsspelen willen bijdragen aan een verbonden, sportieve en gezonde samenleving.

foto's: Koningsspelen

In Donkerbroek doen we ook jaarlijks mee met de Koningsspelen en voor het tweede jaar organiseren de beide basisscholen, de Peggebult en ’t Startblok, deze dag samen op sportpark Ontwijk.
Vrijdag 21 april waren alle leerlingen vanaf 9 uur gezamenlijk sportief bezig. Als warming-up werd de Koningsspelendans Okido gedanst door alle leerlingen onder leiding van stagiaire Marianne de Vegt.
Daarna gingen de groepen 5 t/m 8 in groepen langs diverse sport- en spelonderdelen. De leerlingen gingen langs bij de sporten korfbal, voetbal, atletiek, hockey en freerunning. Daarnaast waren er nog de spellen levend tafelvoetbal en estafette.
De leerlingen van groep 1 t/m 4 maakten een sport- en spelronde over het hoofdveld. Zij maakten kennis met de sporten korfbal, hockey, dans en voetbal.  Verder gingen ze de strijd aan op een estafettebaan, konden ze even lekker spelen in de speelhoek en was er een grote opblaasbare stormbaan.

Toen alle sport- en spelonderdelen waren afgerond, stond er voor alle groepen een krat klaar met een gezonde lunch (organisatorisch is er gekozen om het ontbijt te gebruiken voor de lunch). Nadat iedereen gezellig picknickend de lunch heeft opgegeten, zaten de Koningsspelen er voor dit jaar al weer op.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag, waarbij we natuurlijk iedereen nogmaals willen bedanken voor de inzet tijdens deze dag.

 

Geplaatst op: 22 April 2017

terug