Nieuws - Voetbal toernooi zeer succesvol verlopen!

Woensdag 12 april was het eindelijk zo ver, het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. Een dag waar iedereen ieder jaar weer naar uit kijkt! Om 12 uur zijn we, onder begeleiding van onze twee coaches, op de fiets gestapt richting Oosterwolde.

foto's: voetbaltoernooi

Mooi op tijd aangekomen op het voetbalveld, zijn we begonnen aan de warming-up onder begeleiding van John (papa van Jochem), zodat we lekker warm aan de eerste wedstrijden kunnen beginnen. De jongens mochten de spits afbijten. Voor velen voor het eerst op groot veld, dus extra spannend! Maar de jongens hebben flink hun best gedaan en dit resulteerde in een gelijkstand. En voor de jongens lijkt het een middag van de gelijke stand te worden. Ook de wedstrijd eindigde in een gelijkstand 2-2. Gelukkig hebben de jongens dit weten te doorbreken met als derde wedstrijd WINST! De jongens hebben zich uiteindelijk op weten te werken tot een tweede plaats in de poule. Dit betekent dat ze in de race bleven voor de winst! Op naar de halve finales! Helaas werd deze wedstrijd verloren en mochten ze verder strijden voor een derde plaats. Voor onze jongens was de dag duidelijk iets te lang en te nat en kkkkkoud….. Maar met een mooie en verdiende vierde plaats kunnen de jongens terugkijken op een mooi en gezellig toernooi. De jongens hebben de laatste wedstrijd een beetje ingekort, zodat ze nog even bij de meiden kunnen kijken en aanmoedigen!

De meiden. De meiden waren super goed voorbereid en hadden zelf de opstelling per wedstrijd gemaakt. Onder leiding van coach Hendrika (mama van Storm) hebben ze een prima wedstrijd gespeeld, met als resultaat 1-0 winst! Toen kregen de meiden er zin in en gingen ze geloven in zichzelf… Met als gevolg dat de tweede wedstrijd ook gewonnen werd! De meiden werden gedurende de middag steeds fanatieker en enthousiaster. De meiden winnen vervolgens met 5-0!!!!! En ook de laatste wedstrijd van de poule werd gewonnen met overmacht: 8-0!

Zowel de jongens als de meiden mogen deelnemen in de finale rondes. De meiden winnen de eerste wedstrijd en mogen strijden om de eerste plaats! De jongens verliezen helaas, maar kunnen nog derde worden.

De laatste wedstrijden zijn aangebroken. De jongens en meiden moeten tegelijk spelen. De jongens hadden al snel in de gaten dat ze deze wedstrijd niet zouden winnen en gaven na een korte strijd op, zodat ze nog snel even bij de meiden konden kijken!

Bij de meiden was het spannend tot de laatste minuut, maar helaas bleef het gelijkspel, dus door met de penalty’s. De dames hebben goed hun best gedaan en gestreden tot het einde en mochten uiteindelijk de beker in ontvangst nemen van de tweede plaats! Knap hoor dames!!! Petje af.

Als verzopen katjes gingen we weer richting huis.

En over de terugreis zullen we het niet meer hebben……..

 

Nog eenmaal de coaches bedanken voor deze leuke, sportieve middag! Zonder jullie hadden wij het niet zo ver geschopt! Bedankt Henrica en John!!!

Geplaatst op: 22 April 2017

terug